Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Misiunea ONAS în contextul auditului financiar la CCRM

Misiunea ONAS în contextul auditului financiar la CCRM

Iunie 13, 2017 accesari 2059

În perioada 12-16 iunie Curtea de Conturi a Republicii Moldova găzduiește delegația Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS).

Obiectivul principal al vizitei experților ONAS la Curtea de Conturi sunt instruirile practice a echipei de audit-pilot și a asistenței metodologice, revizuirea/îmbunătățirea Ghidului privind cadrul calității etc.

Delegația ONAS este reprezentată de Jens Eriksson, consultant internațional și auditor financiar și Jan-Åke Nilsson, consultant internațional, director de audit în cadrul auditului financiar și noul manager de proiect.

În cadrul întrunirii Tamara Andrușca, membru CCRM a salutat echipa experților ONAS și le-a mulțumit pentru prezența la sesiunea de instruire, pentru consilierea practică și teoretică a angajaților CCRM.

Conform agendei, în prima zi de lucru reprezentanții CCRM, și anume Liuba Bulmaga, controlor de stat principal și Violeta Guțu, controlor de stat principal, Direcția audit financiar din cadrul Direcției generale auditul sectorului social au prezentat tematici importante în domeniul auditului financiar, etapa de planificare, auditul-pilot la Ministerul Sănătății și instituțiile subordonate.

În context, expertul suedez Jens Eriksson a făcut o prezentare a cerințelor în domeniul controlului calității în conformitate cu ISSAI: "Prezentarea ISSAI 1550, 1600, 1700 și 1705. ISSAI 1540".

Menționăm că Curtea de Conturi beneficiază în decurs de 10 ani de suportul ONAS, în calitate de partener de dezvoltare și mentor. Experții suedezi au demonstrat întotdeauna capacități excelente de diseminare a cunoștințelor și a bunelor practici, pentru a îmbunătăți capacitățile profesionale ale auditorilor CCRM.