Prima / Biroul de presă / Noutăţi şi comunicate / Creșterea calității de audit a Curții de Conturi discutată de către Veaceslav Untila și Ambasadorul Lituaniei, Rimantas Latakas imprimare
Creșterea calității de audit a Curții de Conturi discutată de către Veaceslav Untila și Ambasadorul Lituaniei, Rimantas Latakas
17.05.2017   Accesări: 170 

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Veaceslav Untila, a primit astăzi vizita Ambasadorului Lituaniei la Chișinău, Rimantas Latakas. În cadrul întrevederii, părțile au abordat subiecte de actualitate pe dimensiunea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Lituania, inclusiv aspectele specificate în Acordul de cooperare între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Controlul de Stat al Republicii Lituania.

În acest context, au fost menționate proiectele de consolidare instituțională a CCRM, Planul de dezvoltare strategică al Curții de Conturi pentru ani 2016-2020 și acțiunile de implementat în perspectivă imediată. Veaceslav Untila a relevat că asistenţa autorităţilor lituaniene este acordată pentru implementarea proiectelor comune ce vizează consolidarea capacităţilor instituţionale ale organelor vamale, fitosanitare şi judecătoreşti, Republica Moldova fiind în topul celor 7 ţări prioritare pentru asistenţă externă lituaniană.

De asemenea, a fost menționată buna activitate a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-lituaniană în domeniul integrării europene. Președintele CCRM a mai opinat în favoarea aprofundării și consolidării relațiilor de colaborare dintre CCRM și Controlul de Stat al Republicii Lituania, bazându-se pe principiile respectului reciproc, încrederii și parteneriatului mutual avantajos.

La același subiect, Ambasadorul Rimantas Latakas a menționat importanța existenței, într-un stat modern, a unei instituții de audit cu înalte capacități operaționale, care să activeze în condiții de maximă transparență și independență instituțională. În cadrul discuției s-a mai punctat că cetățenii Republicii Moldova au dreptul inalienabil să pună întrebări autorităților despre utilitatea și impactul reformelor implementate sau care urmează a fi implementate, dar și despre ceea ce s-a făcut și ce se va face în continuare în cadrul procesului de integrare europeană. 

 

 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2865418  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close