Prima / Biroul de presă / Noutăţi şi comunicate / Curtea de Conturi acordă o atenție deosebită comunicării și informării cetățenilor imprimare
Curtea de Conturi acordă o atenție deosebită comunicării și informării cetățenilor
06.04.2017   Accesări: 467 

 

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) este gardianul banului public, un promotor devotat al gestiunii financiare eficiente și al gradului înalt de responsabilitate și transparență în sectorul public din Republica Moldova. Strategia de comunicare a Curții de Conturi pentru 2016-2020 pune accente deosebite pe promovarea principiilor transparenței, pe consolidarea și diversificarea canalelor de comunicare cu mass-media, opinia publică, și, la direct, cu cetățenii. Pe acest motiv, s-a decis instalarea în holul CCRM a unui ecran, la care toți doritorii să poată privi în direct ședințele publice ale Instituției Supreme de Audit, ținând cont de faptul că nu toți cetățenii au la îndemână un calculator și acces la Internet, pentru a urmări evenimentul în regim on-line, iar capacitatea sălii de ședință nu permite accesul unui număr impunător de vizitatori.  

"Justețea unei asemenea decizii este confirmată de către prezența tot mai numeroasă a cetățenilor ce vin să urmărească în holul instituției ședințele CCRM, ei beneficiind de cele mai bune condiții pentru a-și satisface curiozitatea", a declarat șeful Direcției generale organizare instituțională, Valeriu Muntean. 

Curtea de Conturi contribuie la buna guvernanță și la gestiunea financiară sănătoasă în administrația publică și ne propunem să fim o sursă fiabilă de informații, să jucăm un rol activ în asigurarea intereselor contribuabililor și altor părți interesate, prin intensificarea responsabilității publice. "Într-o societate democratică, cetăţenii participă la procesul de luare a deciziilor de interes public, informându-se cu privire la problemele care îi afectează, solicitând autorităţilor să adopte măsurile pe care ei le consideră de cuviinţă şi participând efectiv la punerea în practică a deciziilor luate", a mai specificat Valeriu Muntean.

 

 

 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2812197  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close