Prima / Biroul de presă / Noutăţi şi comunicate / Vizita experților din Olanda la Curtea de Conturi imprimare
Vizita experților din Olanda la Curtea de Conturi
04.04.2017   Accesări: 525 

 

La 4 aprilie curent, Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a avut o întrevedere cu delegația din cadrul Curții de Audit a Olandei (CAO).

Delegația Curții de Audit a Olandei este reprezentată de Jan van Dam, Manager de Proiecte Internaționale și Brord van Westing, Manager de Proiecte Internaționale.

Scopul vizitei este evaluarea necesităților de dezvoltare instituțională a Curții de Conturi, pentru a iniția, în caz de decizie pozitivă, un proiect de cooperare.

În cadrul întrevederii dl Untila a relatat despre atribuțiile și responsabilitățile instituției, activitatea de audit și obiectivele planificate, cooperarea cu legislativul și alte părți interesate, precum și despre realizările noului Plen în cele 9 luni de activitate de la numirea în funcție. Președintele CCRM a ținut să mulțumească experților pentru dorința și inițiativa de colaborare a Curții de Audit a Olandei cu Instituția Supremă de Audit a Republicii Moldova.

Conform agendei, în prima zi de lucru echipa de experți a avut o întrevedere cu Plenul CCRM și managerii de top din cadrul instituției. În cadrul ședinței s-au pus accentele pe schimbul de experiențe, colaborarea și extinderea relațiilor internaționale.

Expertul olandez, Jan van Dam a făcut o prezentare privind structura guvernamentală a Olandei și a relatat despre activitatea Curții de Audit a Olandei.

În context, Nina Onofrei, șef Direcția generală planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională a făcut o prezentare privind activitatea Curți de Conturi a Republicii Moldova, a relatat succint despre istoricul instituției, etapele pe care le-a parcurs de-a lungul anilor până în prezent.

Menționăm că, Curtea de Audit a Olandei deține președenția Consiliului de Guvernare EUROSAI 2015-2017.

 

 

 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2812195  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close