Prima / Biroul de presă / Noutăţi şi comunicate / Banca Mondială a apreciat deschiderea spre cooperare a Curții de Conturi imprimare
Banca Mondială a apreciat deschiderea spre cooperare a Curții de Conturi
27.03.2017   Accesări: 742 

 

Pe 24 martie 2017, a avut loc reuniunea bilaterală Curtea de Conturi - Banca Mondială, părțile fiind reprezentate de către Președintele CCRM, Veaceslav Untila, membrul CCRM, Tatiana Cunețchi, și șeful Aparatului CCRM, Valeriu Chițan. Din partea Băncii Mondiale au participat Directorul pe Responsabilitatea și Raportarea Financiară, Practici Globale Guvernanță, Edward Olowo-Okere, specialistul superior în management financiar, Moses Wasike, și specialistul în management financiar, Oxana Druță.

În cadrul întrevederii, Președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untila, a menționat aportul Băncii Mondiale la dezvoltarea Curții de Conturi în calitate de Instituție Supremă de Audit, specificând sprijinul acordat pentru inițierea programelor de dezvoltare strategică, instruire profesională, formare a cadrului normativ și dotare tehnico - materială aferente activității de audit. De asemenea, s-a menționat conlucrarea dintre Curte și Oficiul Băncii Mondiale în Republica Moldova pentru auditarea resurselor financiare alocate de către Banca Mondială pentru dezvoltarea unor domenii de anvergură națională. În acest sens, conducerea Curții de Conturi a reconfirmat responsabililor Băncii Mondiale aspirațiile sale pentru continuarea reformelor instituționale, cu scopul aprofundării instrumentelor de audit.

În același context, Directorul Edward Olowo-Okere a apreciat mult deschiderea manifestată de către conducerea Curții de Conturi și a opinat ferm în favoarea susținerii în continuare a eforturilor noului Plen în implementarea Planului de Dezvoltare Strategică 2016-2020. În mod special, oficialul a evidențiat relevanța unui suport continuu pentru dezvoltarea abilităților profesionale ale auditorilor și consolidarea tehnicilor de comunicare instituțională.

De asemenea, părțile au consimțit necesitatea aprofundării relațiilor bilaterale, fiind accentuată importanța evaluărilor de audit pentru estimarea unor domenii beneficiare de suport financiar din partea Băncii Mondiale.

 

 

 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2812198  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close