Prima / Biroul de presă / Noutăţi şi comunicate / Prima ședință în componența deplină a Plenului CCRM imprimare
Prima ședință în componența deplină a Plenului CCRM
17.03.2017   Accesări: 1272 

 

"Modernizarea și eficientizarea activității Curții de Conturi din Republica Moldova (CCRM) este importantă pentru întregul sistem de management financiar public. Pe lângă celelalte dimensiuni, voi evidenția astăzi imperativul aplicării reale a principiului transparenței în activitatea Instituției Supreme de Audit, ca o premisă inerentă a unui mai mare grad de respectare a normelor legale, cu urmări pozitive asupra dezvoltării economice a Republicii Moldova și a menținerii, pe plan general, a unor bune relaţii de cooperare între autoritățile de stat și societate", a declarat Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, Veaceslav Untila, în  debutul primei ședințe a Plenului CCRM, în noua componență deplină.

De asemenea, Veaceslav Untila a menționat că, urmare a misiunilor de audit, CCRM depistează cu regularitate diferite cazuri de iregularități, fraude și irosire nejustificată a banului public și a specificat că auditorii nu au suficiente pârghii de a impune autoritățile publice să execute recomandările CCRM, precum, bunăoară, să returneze banii utilizați irațional.

În acest context, Plenul a abordat dimensiunea colaborării CCRM cu organele de resort, dar și, cu titlu de generalizare, s-a discutat care este impactul misiunilor de audit și asigurarea transparenței asupra rezultatelor acestora.

Este de menționat că, astăzi, 17 martie 2017, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, Nr. 78-84 (6001-6007), a fost publicată Hotărârea Parlamentului privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi a doamnei Violeta Andrieș, pe un termen de cinci ani. 

 

 

 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2812200  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close