Prima / Biroul de presă / Noutăţi şi comunicate / Ședința a 45-a a Consiliului de Guvernare EUROSAI imprimare
Ședința a 45-a a Consiliului de Guvernare EUROSAI
16.02.2017   Accesări: 1100 

 

La data de 16 februarie Curtea de Conturi a Republicii Moldova a găzduit ședința a 45-a a Consiliului de Guvernare EUROSAI (ședință extraordinară).

La ședință au participat 8 delegații membri a Consiliului de Guvernare (CG): Olanda, Spania, Turcia, Finlanda, Belgia, Portugalia, Moldova, Curtea Europeană de Conturi, precum și delegațiile a doi observatori ai CG: Austria și Polonia.

Evenimentul a fost organizat de către Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și coordonat de către președinția EUROSAI, deținută de ISA a Olandei, și respectiv secretariatul EUROSAI, deținut de ISA a Spaniei.

Delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de Veaceslav Untila, președintele CCRM, Tatiana Cunețchi, membru CCRM  și Violeta Balan, șef Secție relații externe și comunicare.

Președintele CCRM, în discursul său, a salutat delegațiile participante la eveniment și le-a mulțumit pentru acceptarea inițiativei Curții de Conturi a Republicii Moldova de a organiza întrunirea la Chișinău.

Potrivit agendei evenimentului obiectivul de bază a ședinței a 45-a a Consiliului de Guvernare EUROSAI este prezentarea și definitivarea proiectului Planului Strategic al EUROSAI pentru perioada 2017-2023.

În context, Președintele EUROSAI, dl Arno Visser, a prezentat participanților la eveniment conceptul strategiei, obiectivele pe termen mediu ale organizației europene a instituțiilor supreme de audit, aspirațiile și intențiile de viitor. Dlui a menționat, că EUROSAI trebuie să devină o organizație care să se bazeze pe cerințe, ulterior facilitând o mai bună guvernanță a finanțelor publice. Au fost stabilite valorile strategice, ce ar contribui la îmbunătățirea cooperării internaționale și consolidarea managementului corporativ.

La finele ședinței dl Untila a înmânat distincții instituționale ale Curții de Conturi a Republicii Moldova partenerilor externi de dezvoltare - Crucea Pentru Merit de gr. I, pentru aport considerabil în dezvoltarea relațiilor instituționale interstatale:

  • Dlui Ramon Alvarez de Miranda Garcia, președintele Tribunalului de Conturi a Spaniei
  • Dnei Tytti Yli-Viikari, Auditor general Oficiul Național de Audit din Finlanda.

Menționăm, că cel de-al X-lea Congres EUROSAI va avea loc pe data de 22 -25 mai curent în or. Instanbul, Turcia. În cadrul Congresului Președenția EUROSAI va fi preluată de ISA a Turciei de la ISA a Olandei, actualul Președinte.

 

 

 
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2812214  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close