Prima / Biroul de presă / Mass-media despre noi / Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi imprimare
Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi
26.04.2017 Noroc TV   

 

Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi! Instituţiile medicale de învăţământ au prejudiciat statul cu peste 22 de milioane de lei. Totodată, auditul a relevat faptul că situaţiile financiare prezentate de minister nu au fost veridice.

Conform unui raport al Curții de Conturi, Ministerul Sănătății a prezentat rapoarte financiare eronate, milioane de lei fiind gestionate defectuos. Astfel, situaţiile financiare ale Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor din subordine au înregistrat denaturări ale mijloacelor fixe raportate.

Totodată, managerii instituţiilor de învăţământ din subordinea Ministerului Sănătăţii nu au contribuit la recuperarea banilor alocați pentru studiile cu finanţare bugetară, ceea ce a determinat prejudicierea statului cu aproape 24 de milioane lei.

La rândul său, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat că vor ţine cont de recomandările Curţii de Conturi şi nu vor mai admite astfel de nereguli.

Ministerul Sănătăţii urmează ca, în termen de două luni, să informeze Curtea de Conturi despre implementarea recomandărilor.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău,  
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 2865417  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close