Prima / Biroul de presă / Mass-media despre noi

Mass-media despre noi

 
Nereguli în gestionarea bugetului CNA: Sporuri salariale, acordate în lipsa unor indicatori de performanță
20.03.2015
În 2014, pentru asiguarea activității Centrului Național Anticorupție, de la bugetul de stat au fost alocate 87,7 mln lei. O analiză a Curții de Conturi denotă că CNA a executat cheltuielile în limitele aprobate. Totuși, auditul a constatat și anumite deficiențe la capitolul sporuri salariale. Mai exact este vorba de lipsa unor indicatori și criterii clare de acordare a acestora.
Agora     
Lipsa învăţământului de calitate în şcolile profesionale din ţară
16.03.2015
Învățământul profesional în țara noastră nu răspunde necesităților pieţei muncii. La această concluzie au ajuns auditorii Curții de Conturi, care au analizat cât de eficient Ministerul Educației cheltuie banii publici alocați studiilor profesionale, transmite News-Moldova.
News-Moldova     
Chişinăul risipeşte prosteşte banii pentru agricultură
23.02.2015
În anul 2013, agricultorii au primit subvenţii în valoare de peste 400 de milioane de lei. Un raport efectuat de Curtea de Conturi arată însă că aceşti bani au fost acordaţi în mod discriminator şi neechitabil.
Adevărul Moldova     
Cine cheltuiește prost banii pentru subvenționarea agriculturii moldovenești?
20.02.2015
Potrivit unei analize realizate de Centrul analitic Expert-grup, funcţionarii din cadrul Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură au admis mai multe abateri la cheltuirea banilor din fondul de subvenţionare. Analiza se bazează pe rapoartele Curţii de Conturi.
Radio Europa Liberă     
Cum a ajuns Stadionul Republican din arenă națională în groapă pentru vegetație
05.02.2015
Gestionarea, inclusiv evidența patrimoniului public de către S.A. „Stadionul Republican”, nu au fost în conformitate cu prevederile legale și nu s-a asigurat evidența și raportarea integrală și reală a patrimoniului”, se menționează în raportul de audit a conformității gestionării fondurilor publice de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor şi unele entități din subordine pentru anii 2013-2014.
Agora     
Curtea de Conturi împlinește 20 de ani de activitate
08.12.2014
Curtea de Conturi din Republica Moldova activează deja de 20 de ani. Ea este unica autoritate publică care monitorizează gestionarea finanţelor publice şi patrimoniului de stat.
Bani.md     
Peste 6 milioane de lei, cheltuiţi ineficient de Primăria Chişinău
04.11.2014
Subdiviziunile Primăriei municipiului Chişinău, învestite cu atribuții și drepturi în sectorul investițional, nu au demonstrat capacități adecvate pentru implementarea proiectelor cu finanțare externă, ceea ce a determinat efectuarea de cheltuieli ineficiente în sumă totală de circa 6,6 miloane de lei.
Agora     
Cum sunt cheltuiți banii UE; Primele controale, la MAI și Frontieră
09.09.2014
Reprezentanţii Curţii de Conturi, cot la cot cu experţi din Finlanda şi Spania, încep controale pentru a vedea cum sunt cheltuite fondurile europene în Republica Moldova.
Jurnal     
Nereguli și ingerințe din partea Ministerului Sănătății în executarea FAOAM
07.07.2014
Statul a alocat, anul trecut, în Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală(FAOAM) mai mulți bani decât ar fi fost necesari. Cel puțin asta putem deduce din ultimul raport al Curții de Conturi privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2013.
Agora     
Bani de împrumut şi de dar lăsaţi în plata Domnului
04.07.2014
Curtea de Conturi a constatat că milioane de lei din credite externe sau granturi nu sunt cheltuite. Un interviu cu Serafim Urechean.
Radio Europa Libera     
Serafim Urechean: Nu exclud participarea mea în alegerile locale din 2015
14.06.2014
Într-un interviu acordat portalului TRIBUNA, Președintele Curții de Conturi, ex- Primar General al capitalei, Serafim Urechean a vorbit despre instituția pe care o conduce, dacă regretă că nu mai face politică, despre o revenire în politică, dar și dacă va candida la funcția de Primar al capitalei.
Tribuna     
Curtea de Conturi: Administrația de Stat a Drumurilor a împărțit milioane de lei netransparent
22.05.2014
Un control efectuat de Curtea de Conturi la Administrația de Stat a Drumurilor (ADS), subordonată Ministerului Transporturilor și Infrastucturii Drumurilor, arată că milioane de lei au fost date unor firme care ar fi câștigat licitații absolut netransparente, iar ulterior nu au executat în termen lucrările încredințate.
    
Zeci de mii de dolari din împrumuturi, irosiți fără rost
15.05.2014
Zeci de mii de dolari au fost cheltuiți în anii 2009 – 2011 pentru a crea o strategie de dezvoltare a resurselor umane din sistemul sănătății.
E-sanatate     
Managementul care ne bagă-n boli
08.05.2014
Cele 27 de milioane de dolari luate cu împrumut de la Banca Mondială pentru implementarea proiectului „Servicii de Sănătate și Asistență Socială”, gestionate de Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, au fost valorificate incorect.
Evenimentul zilei     
„Mulți dintre cei verificați de Curtea de Conturi ar fi trebuit să ajungă în pușcărie”
26.06.2013
Președintele Curții de Conturi (CCRM), Serafim Urechean, dezvăluie într-un interviu pentru portalul Moldova Curată care sunt instituțiile de stat cu cele mai grave probleme de corupție, cine și cum încearcă să influențeze activitatea singurei instituții de audit de stat din R. Moldova și cum s-a răzbunat Urechean pe angajații CCRM din cauza cărora s-a ales cu dosarul ambulanțelor.
    
Serafim URECHEAN: „La Ungheni, proprietatea de stat nu are nici tată, nici mamă”
22.05.2013
Resursele publice au fost risipite în raion în diferite modalităţi.
Moldavskie Vedomosti     
„Veriga slabă sînt instituțiile de drept și lipsa pîrghiilor Curții de Conturi pentru a cultiva respectul față de hotărîrile ei”
28.01.2013
Interviul președintelui Curții de Conturi, Serafim Urechean pentru Europa Liberă
Radio Europa Liberă     
Curtea de Conturi: Reforma managementului finanţelor publice riscă să eşueze
04.07.2012
Valentina Madan, şeful Direcţiei audit al performanţei a Curţii de Conturi a Republicii Moldova, a oferit un interviu pentru postul de radio Europa Liberă.
Radio Europa Liberă     
Serafim Urechean: „Nu pot azi să spun cu fermitate că revenirea mea în politică este imposibilă”
09.06.2012
Într-un interviu acordat reporterului TRIBUNA, Serafim Urechean, Preşedintele Curţii de Conturi, a povestit despre cum se simte în noua funcţie, ce planuri de viitor are, ce crede despre o posibilă revenire în politică, despre eventualitatea reanimării AMN, despre datoriile pe care le are faţă de chişinăuieni, despre familie etc.
Tribuna     
Serafim Urechean: Va veni vremea şi totul se va pune la punct
17.05.2012
Cat este de greu sa verifici eficienta cheltuirii banilor publici intr-o tara ca Moldova si de ce nimeni nu este pedepsit ne spune Presedintele Curtii de Conturi, dl Serafim Urechean.A: Dle Presedinte, v-au mai ramas prieteni in Republica Moldova dupa
Allmoldova     
1 2 »»