Prima / Biroul de presă / Mass-media despre noi

Mass-media despre noi

 
Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi
26.04.2017
Nereguli la Ministerul Sănătăţii depistate de Curtea de Conturi! Instituţiile medicale de învăţământ au prejudiciat statul cu peste 22 de milioane de lei. Totodată, auditul a relevat faptul că situaţiile financiare prezentate de minister nu au fost veridice.
Noroc TV     
În 2016 Curtea de Conturi a depistat nereguli de 20,8 miliarde de lei
20.04.2017
  În anul 2016 Curtea de Conturi a depistat nereguli și abateri atât în gestionarea fondurilor publice, inclusiv a patrimoniului public, cât și în raportarea financiară, de 20,8 miliarde de lei.Experții atenționează că rapoartele Curții de Conturi rămân doar pe hârtie,
Radio Chișinău     
Sistemul camerelor de supraveghere a traficului rutier, gestionat INCORECT! Statul a fost prejudiciat cu 250 de milioane de lei
07.04.2017
 Camerele de supraveghere a traficului rutier nu au dat rezultatul scontat, mai mult, au provocat pierderi statului în sumă de peste 250 de milioane de lei. Asta arată un audit al Curții de Conturi făcut public astăzi.
PUBLIKA.MD     
Veaceslav Untila: Activitatea internațională a CCRM se înscrie pe un trend ascendent
27.03.2017
Activitatea internațională a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) se înscrie pe un trend ascendent, vizibilitatea instituției supreme de audit a țării fiind deja o realitate recunoscută, a declarat, solicitat de presă, președintele CCRM, Veaceslav Untila, potrivit unui comunicat de presă.
Oficial     
Curtea de Conturi a R. Moldova va coopera cu instituția omoloagă din România
22.02.2017
Tematici importante din cadrul activității de audit au fost abordate de reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Curții de Conturi a României (CCR) în cadrul ședinței comune, organizate la sediul CCR, transmite CURENTUL.
Curentul     
Rapoarte finanaciare eronate la Ministerul Sănătății. Curtea de Conturi: Au gestionat defectuos aproape 300 000 de lei
22.02.2017
Conform unui raport al Curții de Conturi, Ministerul Sănătății a prezentat rapoarte financiare eronate, fiind gestionate defectuos aproape 300 de mii de lei. Banii erau destinați pentru subprogramul „Politici și managementul sectorului sănătății”, în cadrul aparatului central al Ministerului Sănătății, acordați, sub formă de credit, pentru realizarea Proiectului „Modernizarea sectorului sănătății” în Moldova, scrie SănătateINFO.
Agora     
Veaceslav Untila: colaboratorii CCRM activează în zona de risc și trebuie protejați
10.01.2017
Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Veaceslav Untilă spune că în 2017 cel mai mult își dorește să se afirme în funcția de conducător al acestei instituții.
Tribuna     
„Gestionarea finanțelor publice este ineficientă și defectuoasă”
26.12.2016
 Pe 29 iulie 2016, prin Hotărârea Parlamentului nr. 213, Veaceslav Untilă a fost numit în funcția de președinte al Curții de Conturi. În interviul ce urmează, președintele Curții ne-a vorbit despre abaterile, neregulile și deficiențele existente în sectorul public și
Timpul//     
Veaceslav UNTILA, Președintele Curții de Conturi – laureat al premiilor TRIBUNA-2016
13.12.2016
Veaceslav Untilă, președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova, a devenit laureat al premiilor TRIBUNA – 2016. El s-a învrednicit de premiul „Ascensiunea anului 2016”.
Tribuna     
Curtea de Conturi: Ministerul Sănătății și IMSP nu întreprind măsuri adecvate de protecţie a datelor cu caracter personal cu privire la starea sănătăţii pacienților
13.12.2016
Lipsa unor măsurilor adecvate de protecţie a datelor cu caracter personal, precum şi neconştientizarea/neacordarea unei atenţii sporite protecţiei datelor cu caracter personal cu privire la starea sănătăţii de către Ministerul Sănătății şi Instituțiile medico-sanitare publice (IMSP) prelucrate în sisteme informaționale automatizate (SIA), generează vulnerabilităţi privind confidenţialitatea datelor.
Realitatea     
Consiliul condus de Veaceslav Untila a adoptat o decizie în privința unei fraude în valoare de peste un milion de lei
15.11.2016
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în urma desfășurării acțiunilor de audit la Serviciul Tehnologii Informaționale al MAI, a constatat, pe unul din subiectele examinate, comiterea unei fraude, în perioada anilor 2014-2015, în valoare de 1 413 346,48 lei.
Tribuna     
Veaceslav Untila: „Este o mare provocare să aduc Curtea de Conturi la un nou nivel”
15.09.2016
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Veaceslav Untilă, noul Preşedinte al Curţii de Conturi, a vorbit despre perioada de „acomodare” în această funcţie, despre „moştenirea” primită, despre criticele ce i-au fost aduse, despre planurile de viitor etc.
Tribuna     
Curtea de Conturi îşi propune să excludă influenţa politicului asupra instituţiei
05.09.2016
Curtea de Conturi îşi propune să excludă în totalitate influenţa politicului asupra instituţiei. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost propus Parlamentului spre examinare. Proiectul a fost elaborat graţie unui program de asistenţă din partea Uniunii Europene, relatează Moldova 1.
http:     
„La Curtea de Conturi nu trebuie să existe alte interese decât cele ale cetăţeanului”
19.08.2016
Interviu cu Veaceslav Untilă, preşedintele Curţii de Conturi
Timpul     
Omul săptămînii - Veaceslav Untilă, Preşedintele Curţii de Conturi
08.08.2016
Alegerea lui Veaceslav Untilă în funcţia de Preşedinte al Curţii de Conturi a fost o surpriză pentru multă lume. Chiar dacă mandatul fostei componenţe a Curţii de Conturi expirase de cîteva luni, includerea chestiunii pe ordinea de zi a Parlamentului nu era anticipată.
Tribuna     
Audit: Primăria Chișinău nu a înregistrat în evidența contabilă terenuri în valoare de cel puțin 3,7 miliarde lei
29.07.2016
Auditul Curții de Conturi a constatat mai multe abateri în activitatea primăriei mun. Chișinău, care au adus prejudicii în valoare de sute de milioane de lei, în perioada 2014-2015.
Agora     
Curtea de Conturi critică managementul educațional
19.07.2016
Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, a criticat astăzi aspru felul cum se desfășoară reforma în învățământ, acuzându-le de lipsă de eficiență pe ambele ministre din ultimii ani: Maia Sandu și – mai nou – Corina Fusu
    
Curtea de Conturi prezinta neregulile gestionării banilor publici de la Ungheni
01.07.2016
După un audit al Curții de Conturi s-a stabilit că administrația publică a orașului Ungheni a admis mai multe încălcări în gestionarea patrimoniului public pentru anul 2015. Potrivit constatărilor, înregistrarea neconformă a operațiunilor economice, efectuarea necorespunzătoare a inventarierii anuale a patrimoniului au dus la gestionarea neadecvată a banilor publici.
Crime Moldova     
Agenția Moldsilva sau despre corupția bine înrădăcinată
04.04.2016
Pe 29 martie curent, Curtea de Conturi a publicat un comunicat cu privire la rezultatele auditului de conformitate la Agenția Moldsilva privind corectitudinea gestiunii economice a domeniului administrat în 2014. Potrivit Curții de Conturi, auditul a reconfirmat constatările anterioare cu privire la Moldsilva și anume, agravarea neregulilor în gestiunea economico-financiară a domeniului silviculturii.
Crime Moldova     
Curtea de Conturi a depistat din nou încălcări majore la Agenţia Moldsilva
02.04.2016
70% din contractele de arendă a spaţiilor forestiere, întocmite de Agenţia Moldsilva în anul 2014, sunt nefuncţionale, terenurile fiind folosite în alte scopuri decât cele stabilite în documente.
Anticoruptie     
1 2 3 »»