Prima / Biroul de presă / Mass-media despre noi

Mass-media despre noi

 
Veaceslav Untila: „Este o mare provocare să aduc Curtea de Conturi la un nou nivel”
15.09.2016
În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Veaceslav Untilă, noul Preşedinte al Curţii de Conturi, a vorbit despre perioada de „acomodare” în această funcţie, despre „moştenirea” primită, despre criticele ce i-au fost aduse, despre planurile de viitor etc.
Tribuna     
„La Curtea de Conturi nu trebuie să existe alte interese decât cele ale cetăţeanului”
19.08.2016
Interviu cu Veaceslav Untilă, preşedintele Curţii de Conturi
Timpul     
Omul săptămînii - Veaceslav Untilă, Preşedintele Curţii de Conturi
08.08.2016
Alegerea lui Veaceslav Untilă în funcţia de Preşedinte al Curţii de Conturi a fost o surpriză pentru multă lume. Chiar dacă mandatul fostei componenţe a Curţii de Conturi expirase de cîteva luni, includerea chestiunii pe ordinea de zi a Parlamentului nu era anticipată.
Tribuna     
Audit: Primăria Chișinău nu a înregistrat în evidența contabilă terenuri în valoare de cel puțin 3,7 miliarde lei
29.07.2016
Auditul Curții de Conturi a constatat mai multe abateri în activitatea primăriei mun. Chișinău, care au adus prejudicii în valoare de sute de milioane de lei, în perioada 2014-2015.
Agora     
Curtea de Conturi critică managementul educațional
19.07.2016
Președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, a criticat astăzi aspru felul cum se desfășoară reforma în învățământ, acuzându-le de lipsă de eficiență pe ambele ministre din ultimii ani: Maia Sandu și – mai nou – Corina Fusu
    
Curtea de Conturi prezinta neregulile gestionării banilor publici de la Ungheni
01.07.2016
După un audit al Curții de Conturi s-a stabilit că administrația publică a orașului Ungheni a admis mai multe încălcări în gestionarea patrimoniului public pentru anul 2015. Potrivit constatărilor, înregistrarea neconformă a operațiunilor economice, efectuarea necorespunzătoare a inventarierii anuale a patrimoniului au dus la gestionarea neadecvată a banilor publici.
Crime Moldova     
Agenția Moldsilva sau despre corupția bine înrădăcinată
04.04.2016
Pe 29 martie curent, Curtea de Conturi a publicat un comunicat cu privire la rezultatele auditului de conformitate la Agenția Moldsilva privind corectitudinea gestiunii economice a domeniului administrat în 2014. Potrivit Curții de Conturi, auditul a reconfirmat constatările anterioare cu privire la Moldsilva și anume, agravarea neregulilor în gestiunea economico-financiară a domeniului silviculturii.
Crime Moldova     
Curtea de Conturi a depistat din nou încălcări majore la Agenţia Moldsilva
02.04.2016
70% din contractele de arendă a spaţiilor forestiere, întocmite de Agenţia Moldsilva în anul 2014, sunt nefuncţionale, terenurile fiind folosite în alte scopuri decât cele stabilite în documente.
Anticoruptie     
Iregularitățile de la Moldsilva continuă să se înrădăcineze
01.04.2016
Curtea de Conturi a examinat la data de 29 martie curent raportul de audit la Agenția „Moldsilva”, constatând că multiplele neconformități și iregularități, identificate în misiunile precedente de audit, nu au fost remediate, iar situația în domeniul gestionării economico-financiare în domeniul silviculturii continuă să se agraveze.
Agora     
Securitatea frontierei – bani mulți, acțiuni puține
18.11.2015
Deși UE acordă Republicii Moldova sume substanțiale de bani pentru ca securitatea la frontieră să fie asigurată pe deplin, instituțiile statului nu gestionează eficient aceste fonduri. Concluzia se conține în raportul Curții de Conturi privind performanța mecanismului de coordonare a asistenței externe.
MBC     
Banii Republicii Moldova, îngropaţi în ruine nefolositoare
30.10.2015
Autorităţile publice centrale au pierdut milioane de lei din bani publici investind în construcţii care nu au fost finalizate, transferurile raportate sunt cu mult mai mici decât suma cheltuită în realitate şi nu există o evidenţă contabilă privind cea mai mare parte a sumelor alocate întreprinderilor de stat, constată auditorii Curţii de Conturi din Republica Moldova.
Adevarul     
Sistemul de pensii din Republica Moldova, aproape de colaps din cauza pensiilor speciale
29.10.2015
Curtea de Conturi din Republica Moldova (CCRM) a prezentat ieri raportul auditului de performanţă al sistemului de pensii. Potrivit constatărilor auditorilor, nu este clară metoda stabilirii pensiilor în Republica Moldova.
Adevarul     
Administrarea mijloacelor FAOAM nu sunt eficiente şi suficiente
30.06.2015
Potrivit raportului de audit al Curții de Conturi a fost stabilit că mecanismele şi instrumentele utilizate de instituțiile implicate la administrarea mijloacelor fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală nu sunt eficiente şi suficiente, existând oportunităţi de îmbunătăţire și sporire a economicităţii și eficienții aplicării acestora.
Agora     
Licitații cu abateri de la lege
30.06.2015
Cea mai mare problemă a sistemului de sănătate nu este lipsa banilor, ci lipsa interesului de a-i folosi corect. Numai anul trecut au fost cheltuiți defectuos peste 70 de milioane de lei din totalul de 94 de milioane, pe care CNAM i-a alocat pentru proiecte de dezvoltare.
E-sanatate     
Cheltuieli nejustificate şi venituri de milioane ratate la „Teleradio Moldova”
04.05.2015
Curtea de Conturi a efectuat un audit în cadrul companiei, privind gestionarea fondurilor publice în anii 2013-2014. Potrivit raportului, în anul 2014 veniturile companiei au constituit 119,6 mln. de lei, înregistrând o tendinţă de creştere. Cele mai multe surse de finanţare vin din bugetul de stat, constituind 69,7% din totalul acestora, adică 83 de milioane de lei.
Adevărul     
Serafim Urechean critică modul în care sunt conduse întreprinderile municipale
29.04.2015
Candidatul PLDM la funcția de primar al Chișinăului, Serafim Urechean, a decis că vrea să revină în fruntea capitalei din motiv că, spune fostul edil, orașul este într-o situație deplorabilă. Fostul primar al Chișinăului a declarat la emisiunea ”Честно говоря”, de la Realitatea TV, că toate structurile administrative ale orașului sunt bolnave și conduse prin cumătrism.
Realitatea.md     
Luxul în care se lăfăiesc angajaţii Consiliului Concurenţei
03.04.2015
Raportorii au depistat abateri grave la capitolul remunerare, acordarea premiilor, precum şi la capitolul legat de închirierea spaţiului pentru această instituţie. Curtea de Conturi a relevat că, în condiţiile de austeritate, când se taie din alocaţiile mai multor instituţii bugetare, conducerea Consiliului Concurenţei se lăfăieşte în lux.
Jurnal.md     
Angajații din Moldova care primesc câte cinci premii unice pe an din bani publici
01.04.2015
Mai multe iregularități au fost depistate de auditorii Curții de Conturi, care au prezentat un raport în acest sens. Mai mult, auditul a relevat că angajații Consiliul Concurenții au activat pe parcursul anului 2014 în baza statutului de personal neavizat și nerecunoscut de Cancelaria de Stat și Ministerul Finanțelor.
Agora     
„Gaura neagră a bugetului public”
31.03.2015
Nereguli financiare de milioane de lei. Asta au depistat angajaţii Curţii de Conturi la Consiliul Concurenței. Potrivit raportului Curții de Conturi, în 2014, administrația Consiliului Concurenței a cheltuit nejustificat aproximativ 2 milioane de lei.
Allmoldova     
Nereguli în gestionarea bugetului CNA: Sporuri salariale, acordate în lipsa unor indicatori de performanță
20.03.2015
În 2014, pentru asiguarea activității Centrului Național Anticorupție, de la bugetul de stat au fost alocate 87,7 mln lei. O analiză a Curții de Conturi denotă că CNA a executat cheltuielile în limitele aprobate. Totuși, auditul a constatat și anumite deficiențe la capitolul sporuri salariale. Mai exact este vorba de lipsa unor indicatori și criterii clare de acordare a acestora.
Agora     
1 2 3 »»