Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Instruiri în domeniul activității de audit intern

Instruiri în domeniul activității de audit intern

Februarie 18, 2021 accesari 535

 

Auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat astăzi, 18 februarie, la o sesiune de instruire cu genericul „Specificul activității de audit intern în sectorul public​”. Sesiunea de instruire a fost moderată de Ana Scorpan, auditor intern CCRM, fiind desfășurată în regim de teleconferință.

În debutul ședinței de instruire, Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului, s-a referit la specificul activității de audit intern în sectorul public, inclusiv în contextul modificărilor parvenite asupra cadrului normativ național.

Participanții la sesiunea de instruire au fost informați cu privire la aspectele generale despre activitatea de audit intern, modificările la cadrul normativ în activitatea de audit intern, etapele misiunii de audit intern, evaluarea activității de audit intern de către auditorii publici externi, etc. Astfel, circa 80 de angajați ai CCRM au fost încadrați în discuții pe subiecte ce definesc misiunea, competențele și responsabilitățile subdiviziunii de audit intern.

La finalul ședinței, dna Scorpan a făcut o totalizare, vizând cele mai relevante lecții învățate despre activitatea de audit intern. Participanții la sesiunea de instruire au evaluat cursul predat și au ținut să mulțumească moderatoarei pentru maniera interactivă, pentru prezentările utile și timpul acordat angajaților CCRM.