Mesajul Preşedintelui

Curtea de Conturi, instituţie supremă de audit public extern, în conformitate cu prevederile Legii Curţii de Conturi nr.261-XVI din 05.12.2008, exercită controlul asupra formării, administrării şi întrebuinţării resurselor financiare publice şi administrării patrimoniului public prin realizarea auditului extern în sectorul public, confirmînd adeziunea Republicii Moldova la standardele internaţionale privind cele mai bune practici în domeniul auditului public extern.

vezi mai mult

Nereguli în gestionarea bugetului CNA: Sporuri salariale, acordate în lipsa unor indicatori de performanță  
20.03.2015
În 2014, pentru asiguarea activității Centrului Național Anticorupție, de la bugetul de stat au fost alocate 87,7 mln lei. O analiză a Curții de Conturi denotă că CNA a executat cheltuielile în limitele aprobate. Totuși, auditul a constatat și anumite deficiențe la capitolul sporuri salariale. Mai exact este vorba de lipsa unor indicatori și criterii clare de acordare a acestora.
Agora   
Previous
 • Curtea de Conturi găzduiește misiunea Twinning de consolidare a comunicării
  05.03.2015
  În perioada 3-5 martie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) găzduiește misiunea Twinning, reprezentată de expertul Maria Luz Martin, din cadrul Tribunalului de Conturi din Spania.
 • Misiune Twinning de consolidare a capacităţilor de audit
  03.03.2015
  În perioada 2-4 martie curent, experții spanioli Beatriz Gonzalez Betancort și Domingo García Diez, se află în misiune de lucru la Chișinău, în contextul Proiectului Twinning, Componenta 1 „Consolidarea capacităților de audit a CCRM”.
 • Experţii au informat conducerea CCRM despre derularea Proiectului cu Banca Mondială
  03.03.2015
  Situaţia privind derularea activităţilor din cadrul proiectului ”Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republicii Moldova”, susținut de Banca Mondială, a fost discutată de către experți străini, aflați în misiune la Chișinău, cu conducerea CCRM, șefii de direcții și membri ai echipelor de audit, antrenaţi în misiunile de audit - pilot.
 • Consolidarea capacităţilor de audit TI, în cadrul Proiectului Băncii Mondiale
  02.03.2015
  Un grup de experți străini se află la Chișinău, în perioada februarie-martie curent, în contextul implementării Proiectului Băncii Mondiale “Consolidarea capacităților Curții de Conturi a Republcii Moldova”, la Componenta “Dezvoltarea capacității de a audita diferite tipuri de sisteme bazate pe TI”.
 • Auditul Proiectului „Consolidarea eficacității rețelei de asistență socială”
  27.02.2015
  Auditul performanței Proiectului „Consolidarea eficacității rețelei de asistență socială” a fost efectuat în conformitate cu cerințele Băncii Mondiale, scopul acestuia fiind evaluarea managementului administrativ în gestionarea Programelor de ajutor social, progresului înregistrat în realizarea obiectivelor Proiectului, sincronizate cu reformele instituționale și legislative, pentru o mai bună cuantificare a rezultatelor atinse în scopul implementării unui sistem eficient şi durabil de prestații sociale.
 • Declarație de Parteneriat și Cooperare dintre ISA din Georgia, Moldova, Polonia și Ucraina
  27.02.2015
  În cadrul vizitei de lucru în Polonia a dlui Serafim Urechean, președintele Curții de Conturi, la data de 23 februarie curent, a fost semnată Declarația de Parteneriat și Cooperare dintre Oficiul Național de Audit al Georgiei, Curtea de Conturi a Republicii Moldova, Oficiul Suprem de Audit al Poloniei și Curtea de Conturi a Ucrainei.
Next

  

   

 
 
 
MD-2001 Chişinău, 
b-d. Ştefan cel Mare 69Adresa:
2001 Chişinău, b-d. Ştefan cel Mare 69
Linia anticorupţie, tel. de încredere:
(022) 232-748
Linia pentru informare:
(022) 266-020
E-mail:
Tel: (022) 232-579
Fax: (022) 233-020
E-mail: ccrm@ccrm.md
Suport tehnic: Centrul de Telecomunicaţii Speciale Vizitatori total: 1929852  
Implementare Brand Moldova
 
Servicii
Close