Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Discuții aprinse în cadrul Consiliului municipal Chișinău, în contextul Raportului Curții de Conturi

Discuții aprinse în cadrul Consiliului municipal Chișinău, în contextul Raportului Curții de Conturi

Iunie 26, 2020 accesari 298

 

Consiliul municipal Chișinău (CMC) a pus în discuție, la data de 25 iunie curent, în cadrul ședinței extraordinare, constatările Raportului auditului asupra raportului financiar al municipiului Chișinău pe anul 2017, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr. 94 din 17.12.2018.

Detalii privind constatările și recomandările constatate, deficiențele și iregularitățile depistate au fost oferite de către Eduard Moroșan, membru al Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), precum și de Sergiu Știrbu, șef Direcție generală de audit V.

În cadrul discuțiilor, consilierii municipali au solicitat explicații privind neregulile depistate de Curtea de Conturi de la șefii de direcții din cadrul Primăriei și de la reprezentanți ai unor întreprinderi municipale. Multe dintre recomandările CCRM nu au fost implementate nici până astăzi. Ședința Consiliului Municipal Chișinău s-a încheiat, însă unele subiecte au rămas nediscutate, fiind transferate pentru următoarea ședință. 

Menționăm că, în premieră, un raport al CCRM, în care este vizată activitatea structurilor municipale, este examinat și pus în discuție de către Consiliul municipal. Este o practică foarte bună, care va asigura transparența gestionării banilor publici și care ar fi binevenită și în cadrul conlucrării și comunicării cu alte entități auditate, în context, Curtea de Conturi apreciază eforturile și dorința de a îmbunătăți situația, manifestate de CMC, a remarcat Marian Lupu, Președintele CCRM, cu referire la ședința CMC. 

Anterior, la data de 16 iunie curent, Raportul auditului asupra raportului financiar al municipiului Chișinău pe anul 2017, aprobat prin Hotărârea Curții de Conturi nr. 94 din 17.12.2018, a fost audiat în cadrul ședinței Comisei de control al finanțelor publice (CCFP) a Parlamentului Republicii Moldova.