Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi va colabora cu Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF)

Curtea de Conturi va colabora cu Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF)

Septembrie 13, 2019 accesari 1782

 

Astăzi, 13 septembrie curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit reprezentanți din cadrul Instituției Publice Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), Diana Grosu-Axenti, șef al Direcției generale administrarea și prestarea serviciilor publice și Natalia Nogai, șef al Centrului de instruire în finanțe. De asemenea, la întrevedere au participat membrii Curții de Conturi, Violeta Andrieș și Andrei Munteanu, și Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului.

Reprezentanții CTIF au informat despre demararea unui ciclu de instruire în domeniul finanțelor publice pentru specialiștii din cadrul autorităților și instituțiilor bugetare din țară. Programul acestor cursuri cuprinde un set de teme importante, precum:

  • Introducere în finanțe publice;
  • Planificarea bugetară. Specificul planificării bugetare pentru autoritățile publice de nivel central: cadrul normativ, instrumente practice
  • Planificarea bugetară: cadrul normativ, instrumente practice, inclusiv SI. Specificul pentru autoritățile publice de nivel local
  • Executarea bugetului: cadrul normativ, instrumente practice, inclusiv SI. Specificul autorităților publice de nivel central și local.

În acest context, reprezentanții CTIF au intenția de a recruta formatori pentru cursurile de instruire demarate, din cadrul CCRM, mizând pe experiența, bunele practici și buna pregătire profesională a acestora.

Andrei Munteanu, membru CCRM, a relatat că, rolul de formator este o provocare acceptabilă, care va contribui la dezvoltarea și consolidarea capacităților instituționale în realizarea mandatului și fortificarea rolului în cadrul managementului finanțelor publice. Curtea de Conturi este o instituție, care colaborează continuu cu entități atât la nivel național, cât și internațional prin schimbul de experiență, instruiri, workhop-uri, asigurând astfel performanță și succes în activitatea instituției supreme de audit, a menționat dl Munteanu.