Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi la întrunirea ISA din Grupul Visegrad în cadrul EUROSAI, Slovacia

Curtea de Conturi la întrunirea ISA din Grupul Visegrad în cadrul EUROSAI, Slovacia

Septembrie 13, 2017 accesari 1734

La invitația ISA Slovaciei, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat la întrunirea ISA din Grupul Visegrad în cadrul EUROSAI (V4+2), care a avut loc în or. Spisska Nova Yes, Slovacia. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 10-12 septembrie.

Instituțiile Supreme de Audit ale Grupului Visegrad, din care fac parte Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia și Austria, precum și Slovenia cooperează strâns între ele și organizează întruniri permanente în fiecare an. În acest an la întrunire au fost invitați și reprezentanții instituțiilor supreme de audit din Belarus și Moldova, în calitate de observatori.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova la această întrunire a fost reprezentată de către Muntean Valeriu, șef al Aparatului CCRM și Țarălungă Andrei, controlor de stat, Direcția juridică.

În cadrul întrunirii au fost abordate mai multe tematici ce țin de activitatea instituțiilor supreme de audit, printre care asigurarea și îmbunătățirea controlului calității auditului. La fel, una din tematici pusă în discuții a fost și prezentarea proiectului comun a ISA a Cehiei și Slovaciei: Proiectul schimbului de informații de referință, asigurarea și controlul calității auditului, activități analitice ale ISA. Acest proiect a fost lansat în 2016 și are ca scop crearea unei baze de date de informații comune.

Al treilea subiect important discutat la întrunire a fost legat de proiectul ”Valoare pentru Bani”, care pune accentul nu numai pe utilizarea fondurilor publice, dar și pe îndeplinirea obligațiilor naționale și internaționale.

Reprezentanții CCRM, fiind la prima întrunire a Grupului Visegrad în cadrul EUROSAI (V4+2) au făcut o prezentare generală a Curții de Conturi a Republicii Moldova, iar în cadrul programului de lucru au avut o prezentare pe subiectul – controlul calității auditului.

Menționăm că, Curtea de Conturi a Republicii Moldova a participat la această întrunire la inițiativa ISA a Slovaciei, pentru a spori comunicarea și cu alte instituții supreme de audit.