Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a semnat un acord de colaborare cu Oficiul Suprem de Audit al Poloniei

Curtea de Conturi a semnat un acord de colaborare cu Oficiul Suprem de Audit al Poloniei

Septembrie 10, 2018 accesari 1922

 

Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Krzysztof Kwiatkowski, Președintele Oficiul Suprem de Audit al Poloniei au semnat astăzi, 10 septembrie 2018 un acord de cooperare între cele două instituții supreme de audit (ISA).

Ceremonia de semnare a avut loc în orașul Varșovia, Polonia, în contextul vizitei oficiale a Președintelui CCRM, întreprinse la invitația omologului polonez. Veaceslav Untila este însoțit de membrii Curții de Conturi: Andrei Munteanu și Petru Rotaru, precum și de Valeriu Muntean, șeful Aparatului CCRM.

Potrivit acordului, ISA vor realiza cooperarea bilaterală în concordanță cu scopurile și sarcinile Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit (INTOSAI) și Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI).

Cele două ISA vor coopera, în limitele competențelor, în domenii de bază, precum schimbul de experiență și bune practice în domeniul auditului public extern, dezvoltarea profesionalismului și a cooperării tehnice între cele două instituții, oferind asistență mutuală prin instruirea personalului, schimbul de informație și materiale privind activitatea instituțiilor supreme de audit.