Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi a acordat suport în instruirea profesionala a auditorilor, organizata de AFAM

Curtea de Conturi a acordat suport în instruirea profesionala a auditorilor, organizata de AFAM

Iulie 10, 2020 accesari 627

 

Documentarea misiunilor de audit, efectuarea procedurilor de audit financiar si colectarea probelor de audit au fost puse în discuție de reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), în cadrul seminarului practic desfășurat online, în perioada 8-10 iulie curent, organizat de Asociația Auditorilor si Societăților de Audit din Moldova  “AFAM”.

În context, la data de 10 iulie curent, Tatiana Vozian, șef Direcție generală metodologie, planificare și raportare a CCRM și Lucia Draguțan, auditor public principal, au prezentat la peste 40 de participanți ai seminarului, cerințele, recomandările și exemplele practice privind aplicarea standardelor ISA 500 “Probe de audit” si ISA 520 “Proceduri analitice”. Auditorii CCRM au pus în discuție etapele auditului, aspecte ale etapei de planificare, tipurile de probe de audit etc. De asemenea, reprezentanții Curții de Conturi au familiarizat participanții cu activitatea instituției supreme de audit din țară.

Instruirile au fost organizate de AFAM în contextul perfecționării profesionale obligatorii a auditorilor, care desfășoară misiuni de auditare a situațiilor financiare anuale, atât la entități private, cât și la întreprinderi și societăți cu capital de stat, inclusiv la cele de interes public. Implicarea auditorilor CCRM, la solicitarea AFAM, în instruirile organizate, vine în contextul Acordului de cooperare încheiat intre Curtea de Conturi si Asociație.