Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Cursul practic de instruire ”Scrierea proiectelor Europene Horizon 2020”

Cursul practic de instruire ”Scrierea proiectelor Europene Horizon 2020”

August 28, 2017 accesari 1477

În perioada 20-25 august curent, Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a fost invitată de către Academia de Științe a Moldovei de comun cu Centrul de Formare APSAP din România, în cadrul Programului RESINFRA, să participe la cursul practic cu tematica ”Scrierea proiectelor Europene Horizon 2020”, Mamaia, jud. Constanța, România.

Delegația Republicii Moldova a fost constituită din reprezentanți ai Consiliului Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Științe a Moldovei, institutelor de cercetare ale AȘM, instituțiilor auxiliare ale AȘM, precum și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Finanțelor, Trezoreria de Stat și Curtea de Conturi a Republicii Moldova.

Curtea de Conturi a Republicii Moldova la sesiunea de instruire a fost reprezentată de Marina Covali, membru CCRM.

Pe parcursul programului de instruire participanții au abordat un șir de subiecte importante precum: Finanțarea proiectelor de cercetare și inovare, perspectiva europeană; Prezentare Horizon 2020, structura celor 3 piloni principali; Căutarea partenerilor și dezvoltarea profilului de partener; Prezentarea procesului de scriere a unui proiect Horizon 2020 etc.

Programul ”Horizon 2020” este cel mai mare program de cercetare și inovare implementat de Uniunea Europeană. Considerată ca un mijloc de stimulare a creșterii economice, de modernizare a producției și de creare de locuri de muncă, Programul ”Horizon 2020” va promova cooperarea dintre sectorul public și cel privat pentru a rezolva problemele cu care se confruntă societatea. Participarea Moldovei la ”Horizon 2020” va contribui la consolidarea sferei științifice și inovării în țara noastră, integrarea comunității științifice interne cu cea europeană.

La finele cursului de instruire participanților le-au fost înmânate Certificate de Participare.