Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Consolidarea capacităților de comunicare în cadrul Proiectului CCRM-ONAS

Consolidarea capacităților de comunicare în cadrul Proiectului CCRM-ONAS

Octombire 26, 2017 accesari 1557

În perioada 24-26 octombrie curent Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a găzduit delegația Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS).

Obiectivul principal al vizitei experților suedezi la Curtea de Conturi a fost organizarea discuțiilor, interviurilor, ateliere cu tematici vizavi de comunicarea internă și externă a instituției supreme de audit.

Delegația ONAS a fost reprezentată de Dag Levin-Sparr, consilier principal și Director de audit, Dezvoltare internațională, Anna-Maria Böök – șef comunicare, Ingela Ekblom, consultant superior.

Conform agendei, pe parcursul a două zile de lucru membrii Plenului CCRM au participat la instruiri în domeniul tehnicilor de management, leadership, comunicarea internă și externă. Atelierele de lucru au fost organizate sub formă de prezentări, discuții, exerciții practice, schimb de opinii, lucru în echipă etc.

Anna-Maria Böök, șef comunicare ONAS a relatat despre experiența și bunele practici în domeniul comunicării interne și externe ale instituției supreme de audit din Suedia, prezentând tematici interesante precum ”Procesele de comunicare ale ISA, care leagă operațiunile de strategii”, ”Comunicarea internă și externă a ISA”. Expertul suedez Dag Levin-Sparr a relatat despre planificarea anuală a activităților ISA și corelarea cu comunicarea internă și externă.

În contextul dat, experții suedezi au avut discuții cu reprezentanții Direcției generale planificare, metodologie, controlul calității și instruire profesională, și Secția relații externe și comunicare. Discuțiile s-au axat pe subiecte legate de Strategia de comunicare, procesele unei funcții eficiente de comunicare, conlucrarea cu părțile interesate, platforme, instrumente, mijloace de comunicare, canale de comunicare, schimb de practici etc.

La finele vizitei de lucru delegația ONAS a avut o întrevedere cu Veaceslav Untila, Președintele CCRM, unde experții au relatat despre impresiile vizavi de comunicarea internă și externă în cadrul CCRM, subliniind performanțele instituției în domeniul dat. Dl Untila a mulțumit experților ONAS pentru vizita efectuată și efortul depus pentru a îmbunătăți activitatea instituției supreme de audit. ”Nu pierdem posibilitatea de a învăța de fiecare dată de la partenerii noștri de dezvoltare”, a punctat Președintele CCRM.

Menționăm că, Curtea de Conturi beneficiază în decurs de 10 ani de suportul ONAS, în calitate de partener de dezvoltare și mentor. Experții suedezi au demonstrat întotdeauna capacități excelente de diseminare a cunoștințelor și a bunelor practici, pentru a îmbunătăți capacitățile profesionale ale angajaților CCRM.