Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Curtea de Conturi participă la Conferinta internațională EUROSAI-OLACEFS

Curtea de Conturi participă la Conferinta internațională EUROSAI-OLACEFS

Septembrie 09, 2020 accesari 247

 

Conducerea și angajații Curții de Conturi a Republicii Moldova au participat astăzi, 9 septembrie, la sesiunile plenare ale primei zile de lucru a celei de-a IX-a Conferințe internaționale EUROSAI-OLACEFS.

Președintele CCRM, Marian Lupu, membrul CCRM, Marina Covali, precum și responsabilii CCRM de domenii relevante tematicelor Conferinței participă la evenimentul cu durata de trei zile, organizat în regim de teleconferință.

Conferința a întrunit un număr mare de participanți – 137 de reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din 36 țări membre ale Organizației europene a instituțiilor supreme de audit EUROSAI și 52 de reprezentanți ai ISA din 17 țări membre ale Organizației latino-americane a instituțiilor supreme de audit OLACEFS, precum și oaspeții evenimentului.

Motto-ul evenimentului este: „Pandemia COVID 19: o oportunitate unică pentru instituțiile supreme de audit de a evidenția impactul muncii lor”, temă care asigură actualitatea, relevanța și, prin urmare, oferă o bază interesantă pentru discuții vii și dezbateri valoroase. Rolul ISA - în circumstanțe în care sănătatea, prevenirea și viața umană au devenit probleme centrale - și impactul real al acestora ar putea fi considerată o întrebare la care fiecare ISA caută un răspuns.

Conferința a fost deschisă de gazda evenimentului, László Domokos, Președintele ISA a Ungariei, precum și de Seyit Ahmet Baş, Președintele EUROSAI, Nelson Eduardo Shack Yalta, Președintele OLACEFS. În perioada 9-11 septembrie, participanții la Conferință vor avea posibilitatea să participe la discuții panel, ateliere, etc.