Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Cea de-a II-a reuniune a Grupului de Auditori pentru Programul ENI CBC Bazinul Mării Negre 2014-2020

Cea de-a II-a reuniune a Grupului de Auditori pentru Programul ENI CBC Bazinul Mării Negre 2014-2020

Iunie 25, 2019 accesari 1301

 

Auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la cea de-a II-a întrunire a Grupului de Auditori pentru Programul ENI CBC Bazinul Mării Negre 2014-2020. Evenimentul a avut loc pe data de 14 iunie curent și a fost organizat de către Autoritatea de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, în or. București, România.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit (ISA) din Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Turcia și Ucraina. ISA din Republica Moldova a fost reprezentată de membrii Grupului de Auditori pentru programele transfrontaliere, Tatiana Vozian, șef Direcție și Teodorina Goriuc, auditor public superior.

În vederea asigurării unei implementări eficiente a programelor transfrontaliere și a coordonării planurilor și metodelor de audit comune, precum și potrivit Strategiei de audit aprobate, participanții au discutat problemele privind cerințele cheie la evaluarea sistemelor naționale de management și control.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte precum, corelarea criteriilor de desemnare cu cerințele esențiale pentru funcționarea sistemelor de gestiune și control, adaptarea criteriilor de evaluare utilizate pentru fiecare cerință cheie, stabilirea concluziilor pentru fiecare cerință cheie în funcție de fiecare autoritate (Autoritatea de management, Autoritatea de Audit) etc.

Participanții la eveniment și-au împărtășit experiențele privind constatările și concluziile de audit, urmare realizării auditurilor de desemnare și auditurilor de sistem realizate în toamna anului 2018.

Menționăm că, obiectivul general al Programului Operațional comun "Bazinul Mării Negre" 2014 – 2020 este îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile Bazinului Mării Negre, prin creștere sustenabilă și protecția în comun a mediului. Obiectivele tematice ale programului sunt promovarea afacerilor și a antreprenorialului în Bazinul Mării Negre, și promovarea unei politici de mediu coordonate și reducerea prin acțiuni comune a deșeurilor maritime în Bazinul Mării Negre.