Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / CCRM în dialog cu reprezentantul Băncii Mondiale în Moldova

CCRM în dialog cu reprezentantul Băncii Mondiale în Moldova

Octombire 23, 2017 accesari 3665

Veaceslav Untila, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a avut astăzi, 23 octombrie curent, o întrevedere cu Oxana Druță, specialist în domeniul managementului financiar, reprezentantul Băncii Mondiale în Republica Moldova.

La întrevedere au fost prezenți Tamara Andrușca, Vicepreședinte CCRM și Tatiana Cunețchi, membru CCRM.

Reprezentantul Băncii Mondiale în Republica Moldova a relatat despre Proiectul ”Reforma Educației în Republica Moldova”, despre scopul, domeniul, finanțarea activităților, care vor consolida și eficientiza calitatea educației. Proiectul dat este structurat pe 3 componente: îmbunătățirea calității educației, optimizarea sectorului educațional și consolidarea capacităților Ministerului Educației pentru monitorizarea reformei.

În acest context, dna Druță a intervenit cu o solicitare către Curtea de Conturi de conlucrare/cooperare în auditarea finanțării adiționale pentru Proiectul ”Reforma Educației în Republica Moldova”.

La fel, a fost menționat că, Banca Mondială în Moldova preconizează desfășurarea unui seminar la data de 14 noiembrie curent, tematica fiind, Raportul de diagnostic al întreprinderilor de stat. În context, auditorii Curții de Conturi au fost invitați să participe la acest seminar pentru a-și împărtăși experiența pe domeniul discutat.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind continuitatea colaborării, conducerea CCRM asigurând, că vor rămâne în continuare parteneri fideli de dezvoltare.