Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Bilanțul celui de-al 4 Atelier multilateral privind auditul financiar

Bilanțul celui de-al 4 Atelier multilateral privind auditul financiar

Octombire 06, 2017 accesari 2162

Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) s-a întâlnit astăzi, 6 octombrie curent, cu Jan-Åke Nilsson, consultant internațional, director de audit în cadrul auditului financiar, manager de proiect. Întrevederea a avut loc, în contextul celui de-al patrulea atelier multilateral de partajare a cunoștințelor privind auditul financiar.

Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe extinderea/prelungirea cooperării bilaterale a Proiectului ”Cooperarea pentru dezvoltare instituțională între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei”.

Jan-Åke Nilsson a propus câteva potențiale domenii de asistență pe domenii ca management și leadership, comunicare externă și internă. Echipa ONAS aspiră la inițierea unor audituri pilot de conformitate cu referire la controlul calității, asigurarea calității, proiecte care vor fi susținute și de Misiunea UE.

Dl Untila a mulțumit managerului de proiect pentru suport, remarcând importanța și oportunitatea de îmbunătățire a capacităților profesionale ale auditorilor CCRM. ”În calitate de partener extern de dezvoltare și mentor, suportul ONAS este cel mai îndelungat, Curtea de Conturi beneficiind de circa 10 ani de susținere și activitate, prin asimilarea cunoștințelor și celor mai bune practici”, a punctat președintele CCRM.

În context, echipa experților ONAS a avut o întrevedere cu Plenul Curții de Conturi a Republicii Moldova unde s-a făcut bilanțul celui de-al patrulea atelier multilateral de partajare a cunoștințelor privind auditul financiar.

Dna Andrușca, vicepreședinte CCRM a adus sincere mulțumiri echipei ONAS, care a lucrat pe parcursul acestor zile cu auditorii din cadrul CCRM, contribuind la îmbunătățirea cunoștințelor și experienței angajaților instituției supreme de audit din țară.

Menționăm că, următoarea misiune a sub-proiectului Auditul financiar este preconizat pentru luna noiembrie 2017.