Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Aspecte ale economiei circulare, discutate în cadrul ședinței WGEA INTOSAI

Aspecte ale economiei circulare, discutate în cadrul ședinței WGEA INTOSAI

Ianuarie 22, 2021 accesari 775

 

În perioada 19-21 ianuarie curent, Grupul de lucru INTOSAI privind auditul mediului (WGEA) s-a reunit în cadrul unei ședințe, desfășurate în regim de teleconferință. Curtea de Conturi a Republicii Moldova a fost reprezentată de Natalia Apostol, membru al Grupului de lucru EUROSAI privind auditul mediului.

În prima zi discuțiile au fost focusate pe mijloacele de dezvoltare a economiei circulare. Tot mai mult, economia circulară devine prioritate. Aceasta schimbă orientarea acțiunilor în cadrul sistemului de management al deșeurilor, spre atingerea impactul pozitiv asupra mediului, diminuarea riscurilor de poluare a acestuia și de afectare a sănătății populației.

În context, instituțiile supreme de audit au menirea de a trezi conștiința populației de a percepe beneficiile și a factorilor de decizie din cadrul autorităților de stat, pentru a acționa spre a aduce schimbări pozitive.

De asemenea, în cadrul reuniunii au fost puse în discuție aspecte legate de deșeurile din plastic și locul acestora în economia circulară.