Acasă / Biroul de presă / Noutăți și comunicate / Angajații CCRM au beneficiat de instruiri în domeniul auditului performanței

Angajații CCRM au beneficiat de instruiri în domeniul auditului performanței

Septembrie 17, 2019 accesari 729

 

În perioada 9-13 septembrie 2019, auditorii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) au participat la un program de instruire organizat de Curtea de Conturi a Turciei (CCT) în orașul Ankara, Turcia.

Programul de instruire, la care au participat 13 auditori din toate subdiviziunile de audit ale CCRM, conduși de Marina Covali, membru al CCRM, a avut drept scop consolidarea capacităților teoretice și practice ale angajaților CCRM privind auditul performanței.

În cadrul sesiunilor de instruire, auditorii CCT au venit cu prezentări detaliate despre aspectele teoretice și practice ale etapelor misiunii de audit de performanță: studiul preliminar și etapa de planificare, etapa de executare, elaborarea raportului, raportarea și follow-up. Totodată, participanții au fost încadrați și în activități practice – studii de caz, pe diferite aspecte ale auditului performanței.

Menționăm că, instruirile au fost organizate în contextul Memorandumului de Înțelegere între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Curtea de Conturi a Turciei semnat la 19 noiembrie 2018. Memorandumul presupune sporirea eficacității auditului public extern, instituțiile supreme de audit bazându-se pe principiile respectului reciproc, încrederii, egalității și avantajului mutual al cooperării.